miercuri, 20 aprilie 2011

Husse Mousse Shampo

Noul produs Husse Mousse Shampo - solutia ideala pentru o blana curata si sanatoasa

Nu este necesara clatirea sau contact cu apa.
PH
neutru şi blând pentru piele
Cu ulei din arborele de ceai Australian, cunoscut pentru proprietăţile antiseptice şi fungicide
Acest sampon este potrivit pentru toate animalele de companie indiferent de varsta.

 

Husse Urinary

Husse Urinary - produs special creat pentru controlul pH-ului pisicilor

Katt Urinary este hrana super premium completa pentru pisici. Este creata special pentru pisici adulte pentru a le menţine sănătatea si pH-ul urinar redus datorita conţinutului scazut de magneziu. Katt Urinary nu este indicat pentru pui, pisici gravide sau pisici care alăptează.

 

joi, 14 aprilie 2011

Alimente interzise la pisici

Animalele de casa ajung sa semene destul de bine cu oamenii, adoptand chiar dieta stapanilor lor. Ai grija: unele alimente comune pentru noi sunt extrem de toxice pentru caini si pisici!

Ciocolata

Este toxica pentru toate animalele, dar in special pentru caini, mai ales in cantitati mari. Ea stimuleaza sistemul nervos si inima, inducand voma, sete, agitatie, aritmii, temperatura corporala crescuta, tremur, crize epileptice.


Struguri, stafide

Stafidele si strugurii dauneaza rinichilor cainilor si pisicilor. Efectele consumului includ sete mare, urinari frecvente, letargie, voma.

Usturoi, ceapa

Ceapa si usturoiul dauneaza hematiilor, provocand anemie atat la caini, cat si la pisici. Efectele intoxicatiei: voma, urina colorata in rosu, slabiciune, anemie.

Xilitol (indulcitorul din guma de mestecat)

Xilitolul este toxic pentru caini, rezultand hipersecretie de insulina si scaderea glicemiei din sange. Posibilele efecte ale intoxicatiei cu xilitol: voma, letargie, lipsa coordonarii, crize epileptice, icter, diaree.

Bauturi alcoolice

Alcoolul provoaca depresia sistemului nervos, fiind toxic pentru toate speciile de animale. Efectele alcoolului sunt voma, dezorientarea, diareea, letargia, lipsa coordonarii, dispnee, tremurat, coma, crize epileptice.

Drojdie cruda, coca

Drojdia formeaza gaze in tractul digestiv, fermentatia sa duce la formarea de alcool, iar acesta este toxic pentru animale. Intoxicatia cu drojdie se manifesta prin balonare, voma, dezorientare, diaree, letargie, dispnee, tremurat, coma, crize epileptice.

Nuci de macadamia


Cainii sunt sensibili la aceste nuci, ce le ataca muschii si sistemul nervos, ducand la voma, letargie, slabiciune, cresterea temperaturii corporale, tremuraturi.

Avocado

Aceste fructe exotice contin persina, o substanta care ataca muschiul cardiac al animalelor, dar in special al pasarilor. Efectele intoxicatiei sunt: voma, diareea (caini), letargia, dificultatile de respiratie (pasari si rozat 

Pisica de casa

Pisica este considerata a fi al doilea animal de companie ca raspandire, dupa caine. Spre deosebire de acesta, pisica a ramas un animal independent. In zilele noastre, mai mult de 42 de milioane de pisici traiesc in cadrul familiilor din Europa. Popularitatea pisicii are mai multe origini. In primul rand, prin fizicul si atitudinea sa, pisica simbolizeaza frumusetea si seductia.

In al doilea rand, micuta felina este admirata datorita unor trasaturi de caracter foarte puternice: independenta, personalitate si naturalete. In al treilea rand, caracteristicile naturale (talie mica, autonomie, curatenie) fac din pisica companionul ideal pentru persoanele care muncesc sau cele care locuiesc intr-un apartament.
Ca si in cazul oamenilor, pisicile au o anumita structura fizica, dobandita genetic. De asemenea, ele pot fi active sau, dimpotriva, sedentare. Pisicile de apartament au un alt stil de viata, comparativ cu cele care pot umbla libere pe afara.

Unele persoane considera ca o pisica este mai fericita daca poate sa iasa din casa. Acest lucru nu este adevarat, mai ales daca pisica este obisnuita de mica sa traiasca in interior. Cand pisica este crescuta intr-un apartament situat la un etaj superior sau intr-o casa aflata aproape de o strada foarte circulata, trebuie sa evitati sa o lasati singura afara. O felina care nu intra prea mult in contact cu lumea din exterior prezinta un risc mai scazut de a lua unele boli si este ferita de nenumarate accidente.

Daca doriti o pisica de interior, luati-va mai degraba una tanara decat una matura, obisnuita deja cu un anumit grad de libertate. Pentru a o ingriji asa cum se cuvine, trebuie sa plecati de la premisa ca nu ea va apartine, ci voi ii apartineti ei.
Nu trebuie sa lasati niciodata pisica fara mancare, chiar daca, in cazul animalelor de curte, mizati pe faptul ca ele au posibilitatea de a vana. Indiferent de mediul in care traieste, pisica trebuie sa manance cel putin de doua ori pe zi. Pisica este un mic animal carnivor care mananca putin, dar des.
Pisica are nevoie de aproximativ 16 ore de somn pe zi. Daca nu doarme suficient, rezistenta ei se va diminua, blana isi va pierde stralucirea, va slabi si se va imbolnavi.

marți, 12 aprilie 2011

Virusul ImunoDeficienţei Feline

  • Virusul ImunoDeficienţei Feline (FIV) sună foarte asemănător cu Sindromul ImunoDeficienţei Umane. Ambii viruşi fac parte din aceeaşi clasă de viruşi, aceasta fiind singura asemănare dintre cele 2 afecţiuni. FIV nu afectează oamenii şi nu poate cauza SIDA. Unii veterinari au denumit FIV -„Sida felin", pentru a explica mai bine posesorilor de pisici care sunt efectele acestui virus. Din păcate, această denumire a înspăimântat oamenii însă concluzia e aceeaşi: FIV e o boală specifică felinelor iar SIDA este o boală umană!
De asemenea, şansele ca răceala pisicii să se transmită omului, sunt infirme spre inexistente. Virusul ce provoacă răceala la om, adică strănut, tuse, ochii injectaţi şi obosiţi sau nasul înfundat şi curgând, nu infectează pisicile aşa cum nici virusul felin nu afectează oamenii.
Într-adevăr, pisicile pot prezenta boli care apar şi la om precum diabet, artrită, boli ale inimii, cancer dar aceste afecţiuni nu sunt contagioase deci nu se transmit de la felină la om!
În concepţia generală a oamenilor, pisicile sunt mai puţin periculoase decât câinii (când aţi văzut ultima dată un poştaş fugărit de o pisică?) iar reputaţia lor de animale curate lasă impresia că ar fi sănătoase tun. De fapt, mulţi doctori veterinari mai degrabă ar trata un câine furios decât o pisică nervoasă (pisicile zgâriu mult mai rău decât un câine). Sunt câteva afecţiuni care se pot transmite de la felină la om.

Leucemia Felină

Leucemia Felină e o boală incurabilă care afectează doar pisicile! Nu se transmite omului şi nu poate supravieţui în corpul uman. Dacă aveţi o pisică diagnosticată cu Leucemie, trebuie să ştiţi că nu există riscul de a vă îmbolnăvi şi dvs.

Cât de tare toarce o pisică

Atunci cand este treaz, pisoiul reuseste sa faca un vacarm indeajuns sa se auda in toata casa, pentru ca atunci cand toarce scoate un sunet care are in jur de 80 de decibeli.

Este un sunet indeajuns de tare incat sa acopere o conversatie normala: specialistii estimeaza ca sunetul este echivalent cu cel al traficului aglomerat, un uscator de par sau un aspirator. TOMY are acum un renume ca fiind una din cele mai zgomotoase pisici, pentru ca toarce de 16 ori mai tare decat o pisica obisnuita.

Stapanii sunt foarte fericiti sa aiba o pisica de Cartea Recorduilor. Acestia se arata insa deja exasperati de toata atentia care se acorda pisoiului rasfatat. Pe langa asta, TOMY e si un pisoi destul de greu de suportat in casa - face un zgomot infernal.

luni, 11 aprilie 2011

TURBAREA (RABIA)

TURBAREA (RABIA)


Este produsa de un virus filtrabil care are afinitate si se multiplica numai la nivelul sistemului nervos.Pisica se contamineaza in urma muscaturii animalelor bolnave sau prin consumul unor animale purtatoare de virus.
Perioada de incubatie variaza intre 2-4 saptamani si uneori chiar mai mult.
Turbarea are o evolutie acuta si se manifesta prin tulburari nervoase si motorii, pisica prezentand in unele cazuri o agresivitate pronuntata.Dupa cateva zile urmeaza faza de parazilie a maxilarului inferior si a membrelor, urmata de moartea animalelor.
Trebuie sa mentionam ca la pisica predomina forma furioasa la peste 80% din cazurile de boala animalul devenind periculos chiar si pentru stapan.
Aparitia bolii la pisici este insa redusa dar trebuie cunoscuta si prevenita prin vaccinare antirabica de la varsta de 3 luni.
In cazul in care pisica s-a infectat, primele simptome care apar sunt mieunatul strident si permanent, agresivitate pronuntata si chiar atacul persoanelor din jur.Urmeaza apoi convulsii, rostogoliri, caderi datorita perderii echilibrului si in final paralizia si moartea animalului.
O pisica depistata trebuie dusa imediat la medical veterinar iar daca a Muscat pe cineva se va tine sub observatie timp de 10 zile pentru a se confirma sau nu diagnosticul.
Daca se observa semne ale turbarii animalul se va sacrifica.
Persoana muscata de o pisica indifferent daca este apparent sanatosa sau nu se va adresa medicului uman pentru vaccinarea antirabica si se astepta rezultatul diagnosticului stabilit de medicul veterinar care o va examina.

LEPTOSPIROZA

LEPTOSPIROZA



Este o boala infectioasa mai rar intalnita la pisici, posibila la cele care consuma sobolani si soareci care sunt purtatori de germeni.
Ea este provocata de bacterii sub forma de filamente in spirala foarte stransa cu extremitatile indoite sub forma de carlig.
Clinic=boala evolueaza asimptomatic,iar pentru precizarea diagnosticului se apeleaza la examenele de laborator.
Boala evoleaza cu inapetenta, febra, vomitari si fecale cu strii de sange.Moratalitatea in cazul acestei boli este de peste 50 % .
Acolo unde boala se confirma animalele vor fi duse imediat la medicul veterinar care va stabili diagnosticul si masurile care se impun.

Parazitismul cu pureci si capuse la pisici

PARAZITISMUL CU PURECI

 Purecii se pot sesiza mai frecvent in anotimpul calduros si sunt reprezentati de paraziti din ordinul Aphaniptera (vezi foto), cu corpul turtit lateral si membrele posterioare foarte lungi, care ii ajuta sa efectueze salturi.

 O pisica care este gazda pentru pureci se spala tot timpul si cauta sa-i prinda cu gura.De asemenea, pisica se scarpina permanent, se zgaraie cu ghearele, slabeste, este nervoasa si nelinistita.Pentru a scapa de ei, profilactic se utilizeaza coliere imbibate cu substante insecticide, care se mentin permanent la nivelul gatului.Curativ se utilizeaza produsul Frontline, fie sub forma de pipete sau spray-uri.


 PARAZITISMUL CU CAPUSE

 Pisicile pot lua intamplator capusele de pe plante, scanduri, tufisuri, gazon, care se prind de parul sau pielea acestora.Infestatia cu capuse la pisica este mai frecventa in anii secetosi, cand acesti paraziti se inmultesc extrem de mult si ataca animalele cu sange cald.

 Ele sug sangele pana se umfla ca o aluna, dupa care se desprind singure de pe animal, cad jos si isi reiau ciclul evolutiv.

 Pentru eliminarea capuselor de pe suprafata corpului pisicilor, acestea se vor tampona cu iod, eter sau alcool, iar capusele se vor desprinde la scurt timp de pe locul unde au fost fixate si apoi se vor distruge.

Urolitiaza, o afectiune problema a motanilor

rolitiza se poate prezenta sub forma unor granule de dimensiuni mici (nisip urinar sau sedimentoza) si sub forma calculilor (calculoza).Prezenta acestor formatiuni lanivelul cailor urinare determina atat tulburari locale, cat si generale.

Etiopatogeneza.Cu toate ca urolitiza este studiata inca din 1844, ridica si astazi probleme in privinta aspectelor etiopatogenetice.Din observatiile de pana acum reiese clar faptul ca ratiile cu un continut crescut de siliciu, acid oxalic si fosfati sunt litiazogene.
Toate procesele inflamatorii urinare (nefrite, cistite, pielite) si staza urinara favorizeaza producerea calculozei, dupa cum un rol important il are carenta in vitamina A si excesul de vitamina D.
Sulfamidoterapia in doze mari si prelungite, fara administrarea de bicarbonat de sodiu, poate fi o cauza de producere a urolitiazei.
Schimbarea echilibrului coloizi-cristaloizi in favoarea cristaloizilor determina procesul de cristalizare a sarurilor, deci aparitia calculilor.PH-ul urinar are un rol hotarator in procesele de cristalizare, constatandu-se ca alcalinizarea urinii determina aparitia de calculi.

Modificari morfopatologice.Urolitii au aspectul de nisip sau de calculi putand fi gasiti in cantitati variabile la nivelul rinichiului, bazinetului, ureterelor, vezicii si al uretrei.In dese cazuri se aglomereaza la locul unde lumenul cailor urinare prezinta stramtari: inaintea "S"-ului penian, la nivelul curburii ischiale auretrei, la baza "osului penian", la nivelul apendicelui vermiform etc.
Calculii au dimensiuni si forme extrem de diferite, la fel si culoarea, care variaza in functie de compozitie.In general calculii pot fi sferici, poliedrici, muriformi, ovoizi, netezi sau rugosi, de culoare roscata, galbena-aurie, alba cretoasa sau cenusie.Calculii formati din urati sunt netezi, roscati, reactioneaza cu acidul azotic, nu sunt radioopaci, se intalnesc la carnivore si vulpi argintii.

Calculii sunt formati din oxalati, au un aspect muriform, intra in reactie cu acidul clorhidric.
Calculii fosfatici, sunt duri, rugosi, sunt formati din fosfati sau carbonati de calciu, de amoniu si magneziu.
De cele mai multe ori, la nivelul de fixare a calculilor se descopera zone de congestie, necroze, ulcere sau gangrena, aparand respectiv pielita, uretrita, cistita, nefrita sau hodronefroza.In afara de acestea se mai semnaleaza obstructii ale uretrei si chiar ruptura vezicii urinare sau a uretrei. .Semnele urolitiazei devin evidente numai in momentul in care calculii au dimensiuni mari si produc compresiuni asupra tesuturilor unde se fixeaza, hemoragii, tulburari degenerative sau inflamatia epiteliului renal, a bazinetului, vezicii urinare sau a uretrei.
In fazele in care este prezent nisipul urinar, examenul atent al smocului de par de la nivelul furoului descopera nisipul urinar, semnele generale lipsind.Exceptie face cotoiul (masculul felin necastrat), la care nisipul urinar determina obstructia uretrei, si secundar, insuficienta urinara acuta.
Animalele bolnave prezinta o forma de abatere profunda, preferand decubitul.Ruperea uretrei duce la aparitia unui edem urinos in regiunile furoului si subabdominala, care apar tumefiate si de culoare violacee.Dupa ruptura vezicii urinare, abdomenul se dilata, in paralele cu manifestari progresive de uremie.Cand uremia depaseste 150 mg/100 ml apar tulburari musculare, mai intense la nivelul muschilor anconati si al fesierilor, deplasarea fiind aproape imposibila.

In general, calculii de dimensiuni mari actioneaza in mod mecanic, determiand, mai ales dupa eforturi mari, colici repetate, animalele prezentand atitudine de lumbago, tenesme, oligurie, strangurie sau anurie datorita angiospasmului renal, hematurie (sange in urina) de obicei terminala, uneori piurie (puroi in urina) si eliminarea fie de nisip urinar, fie de calculi, dupa care animalele se linistesc.Cand boala evolueaza cronic, pot aparea si semne de pielonefrita sau de cistita hemoragica.

Prin sondajul uretral de multe ori se reuseste inlaturarea obstacolului, mai ales la femele.In cazuri grave se ajunge la ruptura vezicii urinare; consecutiv acesteia colica (durerea abdiminala) dispare, abdomenul incepe sa se dilate, apar semnele retentiei azotate, iar prin punctia abdominala se obtine lichid urinar.

Diagnosticul urolitiazei se pune pe baza semnelor generale, pe baza palpatiei externe, pe datele examenului radiologic, pe examenul sedimentului urinar si pe descoperirea nisipului sau a calculilor urinari.Diagnosticul obliga totodata, la precizarea complicatiilor cu care de altfel trebuie sa se faca diagnosticul diferential,respectiv: cistita, pielonefrita, nefrita, retentia urinara, ruptura vezicii urinare.La caini diagnosticul diferential trebuie sa se fac cu adenomul, hipertrofia sau abcesul prostatei.

Evolutia. este in general cronica, recidivanta, animalele putandu-se vindeca uneori spontan, dupa eliminarea calculilor(mai ales cand sunt mici), sau dupa schimbarea regimului alimentar.
Boala poate fi scurtata prin complicatii: cistite, pielonefrite, obstructii uretrale si ale sfincterului vezical, retentia urinara.Martea se produce in urma retentiei urinare, a rupturii vezicii urinare sau uretrei, la un interval de 24-48 ore, prin intoxicatie uremica.

Prognosticul este diferit in functie de specie, sex, forma si marimea calculilor, prezenta complicatiilor.Poate fi favorabil, rezervat sau grav.Important pentru aprecierea prognosticului este nivelul azotemiei.

Tratamentul.este complex, deoarece se adreseaza mai multor entitati morbide.Se recomanda spasmolitice sau tranchilizante, producand pe langa linistirea animalelor si relaxarea sfincterelor, fapt ce permite sondajul uretral si vezical, si respingerea calculilor angajati la nivelul uretrei.

Diureticele se folosesc cu multa prudenta si numai si numai atunci cand rinichiul functioneaza(deci mare atentie!!!).Metodele cela mai eficace pentru rezolvarea obstructiilor uretrale sunt cele chirurgicale.Complicatiile inflamatorii necesita administrarea antibioticelor sau a chimioterapicelor.Dializa peritoneala are un rol salutar in ceea ce priveste reducerea intoxicatia uremica.In litiaza uratica se alcalinizeaza urina cu bicarbonat de sodiu, iar in cazul calculilor formati din oxalati sau carbonati urina se acidifiaza ci acid fosforic sau acid clorhidric.

vineri, 8 aprilie 2011

Geanta transport Silver

Geanta transport Silver

Pret unitar
504,00 LEI

Vas pentru mancare,model pisica

Acest produs este foarte util cand mergeti la plimbare cu catelul sau in calatorii. Ocupa putin loc si este potrivit atat pentru mancare cat si pentru apa. Este de dimensiunea unei foi A5 iar cand doriti sa il folositi se prind colturile care sunt prevazute cu capse. Din material plastic iar capsele din metal inoxidabil.

Pret unitar
20,00 LEI

casuta pentru pisici

Daca aveti mai multe pisici in casa, atunci cu siguranta le-ar prinde bine o piesa de mobilier numai pentru ele, un loc sigur in care sa se refugieze. Casutele variaza in functie de model, de locul in care sunt asezate si de posibilitatea de acces. Cand va ganditi ce tip de casuta pentru pisici sa cumparati, trebuie sa aveti in vedere in primul rand varsta.
Unei pisici batrane ii e mai greu sa urce la inaltime, va prefera diferite ascunzisuri la nivelul solului.
Apoi, daca aveti o pisicuta careia i s-au indepartat ghearele, aceasta nu se va putea cocota pe piese de mobilier decat daca acestea sunt prevazute cu un sistem de trepte. Trebuie sa stiti ca pisicile folosesc locul special de ascutit ghearele de pe mobila lor speciala atat timp cat se afla in preajma acesteia.
Asa ca ar trebui sa instalati mobilierul in locul in care petreceti voi cel mai mult timp, avand in vedere ca pisicilor le place sa va tina companie. Iata cateva sfaturi ce trebuie urmate la instalarea unui mobilier pentru pisici care are un stalp de ascutit ghearele:
Instalati stalpul de ascutit ghearele aproa-pe de intrarea in camera, asa incat pisica sa ajunga la el inainte de a ajunge in spatele canapelei voastre favorite.
Folositi un astfel de stalp ca diversiune, in fata unor piese de mobilier pe care nu vreti ca pisica sa isi ascuta ghearele.
Atrageti pisica pana la locul de ascutit ghearele momind-o cu tratatii gustoase.
Nu aruncati vechiul pom de ascutit ghearele dupa ce achizitionati unul nou; dati-i timp pisicii sa se acomodeze cu cel nou.
Nu instalati mobilierul pisicii in locuri in care se circula mult sau in zone cu curent.
Mobilierul nu inlocuieste timpul pe care ar trebui sa il petreceti alaturi de pisicuta voastra, chiar daca este dotat cu locuri de joaca si ascunzisuri atractive.

joi, 7 aprilie 2011

adapatoare si fantana pisici

Trebuie sa plecati in week-end? Nicio problema? de pisica sau caine va avea grija DUO MAX. Il veti umple cu apa si mancare si prietenii Dvs. patrupezi nu vor ramane nemancati. Hrana deshidratata, crochetele vor fi tot timpul crocante. Umplerea aparatului se face foarte usor, fiind deajuns doar sa ridicati capacul rezervorului. Capacitatea este de 5 litri. Pentru apa puteti folosi aproape orice sticla din comert. E de ajuns sa o introduceti in suport si sa apasati. Dispenserul este realizat dintr-un material rezistent, de culoare gri si albastru. Se spala cu usurinta si se monteaza/demonteaza rapid. Dimensiuni: (L x H x P) 32.5 x 36 x 24 cm cca.

casa pentru pisicuta ta

Pisoiul sau catelul Dvs. vor adora aceasta casuta super-moale, calda si confortabila! Perna din interiorul casutei se extrage si este din material tip polar. Ideala pentru pisici si caini de talie mica-medie! Este din poliester, iar acoperisul se deschide cu ajutorul unui fermoar. Culoare roz sau rosu, acoperis alb decorat cu figurine colorate. Dim.: 34 x 44 x 31 cm.

luni, 4 aprilie 2011

Tonkineza

Tonkineza nu este nici robusta ca Burmeza si nici zvelta ca Siameza, ci se situeaza undeva la mijloc intre cele doua. Surprinzator de grea atunci cand este ridicata, Tonkineza este o pisica de talie medie, dar musculoasa si atletica. Capul este de forma conica, usor rotunjit, iar urechile, de lungime medie sunt purtate ridicate. Ochii migdalati sunt in general usor oblici, de culoare albastru-verzui. Membrele ei sunt musculoase si suple, iar cele posterioare sunt o idee mai lungi decat cele anterioare. Labele sunt ovale, iar coada sa este supla si are o lungime considerabila.

Intrucat Tonkineza mosteneste genele care determina coloritul si modelul de la ambele rase parentale, aceasta pisica se gaseste in trei modele in functie de genele mostenite: uni ca Burmeza, pointed (cu extremitatile de alta culoare, de obicei mai inchisa) ca Siameza si Mink, o varietate undeva intre cele doua rase. Varietatea mink (vizon) este o caracteristica a Tonkinezei si este considerata un etalon al veridicitatii rasei in standardele multor asociatii, desi unele dintre ele accepta si varietatile pointed si uni. In orice caz, chiar si varietatile uni au extremitatile corpului de o culoare mai inchisa, dar contrastul dintre cele doua nuante este mult mai putin evident.

Varietatea mink (vizon) apare atunci cand pisica mosteneste o copie a genei de siameza si o copie a genei de burmeza. Din moment ce ambele gene sunt recesive, rezultatul este aparitia unei nuante usor mai deschise a corpului fata de coloritul extremitatilor. Coloritul ochilor, albastru-verzui, este de asemenea o caracteristica a varietatii si a rasei. Tonkinezele pointed au ochii albastri, iar cele uni au ochii de la verde pana la auriu.

Culorile acceptate sunt natural (brun cu extremitatile brun inchis), sampanie (crem-galbui pana la bej cu extremitatile cafenii), albastru (gri-albastrui pal in nuante calde cu extremitatile albastru ardezie) si platinat (gri-argintiu pal cu extremitatile gri-argintiu inchis).

Contrastul dintre culoarea de fond si culoarea extremitatilor variaza in functie de model. Alte culori ca rosu, scortisoara, cafeniu si crem exista, dar sunt rar intalnite si nu sunt acceptate de toate asociatiile.

Tonkineza adulta cantareste in jur de 2,5-5,5 kg, masculii fiind putin mai mari in comparatie cu femelele.                    

Birmaneza

Birmaneza este o pisica de talie medie, musculoasa, cu o constitutie mediolina, bine porportionata si cu parul semilung. Masculii sunt mai masivi decat femelele. Capul este rotund, cu barbia bine conturata si evidentiata, botul rotund, catifelat si maxilare puternice. Ochii mari, rotunzi, dispusi usor oblic si bine distantati sunt intotdeauna de culoarea safirului. Urechile, nici prea lungi, nici prea scurte sunt dispuse distantat si usor oblic in fata. Lungimea corpului este aproximativ egala cu inaltimea. Toracele este lat si adanc. Picioarele sunt lungi, robuste, musculoase, cu labele de culoare alba. Coada este de lungime medie, stufoasa. Blana este de lungime medie spre lunga, matasoasa, neteda, cu un desen caracteristic. Blana este simpla, nefiind prevazuta cu un puf profund. Blana este de culoare bej crem sau albastruie aproape in totalitate, cu exceptia extremitatilor (urechi, nas, coada, extremitatile picioarelor) care sunt ciocolatiu inchis. Parul de culoare inchisa de la nivelul fetei formeaza o "masca". Initial, la nastere si in primele saptamani de viata, diferenta dintre cele doua nuante este putin sesizabila. Pe masura ce pisica inainteaza in varsta, diferenta devine din ce in ce mai pregnanta. Parul de la nivelul fetei este un pic mai scurt, in timp ce cel de la nivelul gatului este mai lung si mai des, formand un guler. Una dintre caracteristicile rasei sunt labele de culoare alb imaculat. Conform standardului, culoarea alba trebuie sa se termine cu o linie dreapta sau dantelata, simetrica, situata sub articulatia carpo-metacarpiana, respectiv, sub cea tarso-metatarsiana sau sub pernita metacarpiana, respectiv, metatarsiana.
Greutatea corporala, in medie, este de 4,5-8 kg.
Birmanezele sunt afectuoase, devotate si extrem de curioase. Fiind foarte sociabila, Birmaneza adora compania oamenilor si nu ii prea place sa stea mult singura. Extraordinar de telepatica cu persoana cu care-si stabileste o legatura mai puternica, Birmaneza va stii intotdeauna cand sunteti veseli sau tristi si se va comporta ca atare.
Nu este prea galagioasa, miunand mai prelung numai cand "are ceva de spus"
In general, sunt putin active in casa. Pisoii sunt mai jucausi si mai vivaci, in timp ce masculii sunt mai sedentari, "activandu-se" in perioadele de calduri ale femelei. Le place sa fie alintate si rasfatate.