vineri, 8 aprilie 2011

casuta pentru pisici

Daca aveti mai multe pisici in casa, atunci cu siguranta le-ar prinde bine o piesa de mobilier numai pentru ele, un loc sigur in care sa se refugieze. Casutele variaza in functie de model, de locul in care sunt asezate si de posibilitatea de acces. Cand va ganditi ce tip de casuta pentru pisici sa cumparati, trebuie sa aveti in vedere in primul rand varsta.
Unei pisici batrane ii e mai greu sa urce la inaltime, va prefera diferite ascunzisuri la nivelul solului.
Apoi, daca aveti o pisicuta careia i s-au indepartat ghearele, aceasta nu se va putea cocota pe piese de mobilier decat daca acestea sunt prevazute cu un sistem de trepte. Trebuie sa stiti ca pisicile folosesc locul special de ascutit ghearele de pe mobila lor speciala atat timp cat se afla in preajma acesteia.
Asa ca ar trebui sa instalati mobilierul in locul in care petreceti voi cel mai mult timp, avand in vedere ca pisicilor le place sa va tina companie. Iata cateva sfaturi ce trebuie urmate la instalarea unui mobilier pentru pisici care are un stalp de ascutit ghearele:
Instalati stalpul de ascutit ghearele aproa-pe de intrarea in camera, asa incat pisica sa ajunga la el inainte de a ajunge in spatele canapelei voastre favorite.
Folositi un astfel de stalp ca diversiune, in fata unor piese de mobilier pe care nu vreti ca pisica sa isi ascuta ghearele.
Atrageti pisica pana la locul de ascutit ghearele momind-o cu tratatii gustoase.
Nu aruncati vechiul pom de ascutit ghearele dupa ce achizitionati unul nou; dati-i timp pisicii sa se acomodeze cu cel nou.
Nu instalati mobilierul pisicii in locuri in care se circula mult sau in zone cu curent.
Mobilierul nu inlocuieste timpul pe care ar trebui sa il petreceti alaturi de pisicuta voastra, chiar daca este dotat cu locuri de joaca si ascunzisuri atractive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu