joi, 31 martie 2011

Castron din inox

 Castron din inox prevazut cu un manson de cauciuc pentru o mai buna stabilitate. Diametru : 15 cm si capacitatea 0.3 litri.

Pret - 6.00RON

ADAPATOARE FANTANA CAT IT

ADAPATOARE FANTANA CAT IT


Caracteristici si beneficii:
Are o capacitate de pana la 3 litri de apa, recircula apa pentru o buna oxigenare si ii confera un gust mai bun, suprafata mare de de baut, ideal pentru mai multe animale, filtru mecanic pentru impuritati ( par, mancare, etc.) si un filtru de carbon pentru impuritatile organice si eliminarea mirosurilor neplacute, usor de curatat, functioneaza la 12 V si are cablul de alimentare protejat

Pret - 163.00RON

Pisica de Bombay

O rasa extrem de captivanta si fascinanta, este tot mai mult apreciata de crescatori.
Excelenta pisica de apartament, este deosebit de inteligenta, afectuoasa si foarte apropiata de stapan.Are o voce blanda, placuta si nu suporta zgomotele.Este o rasa care accepta usor prezenta altor rase de animale, dar mai putin pe cale din neamul sau.Apreciaza mult linistea din interiorul locuintei, indeosebi cand ramane impreuna cu stapanul sau.Nu iubeste copii galagiosi si cu miscari dezordonate.

Puii se nasc cu o roba mai deschisa, care insa se inchide la culoare, pe masura inaintarii in varsta.
Putin pretentioasa la hrana, prefera totusi mesele in care predomina multa carne frageda.Rasa de talie mijlocie se caracterizeaza printr-o conformatie armonioasa, un corp longilin si suplu, sprijinit pe membre puternice si proportionate cu restul corpului.

Musculatura este bine dezvoltata si proportionata.Capul este de forma triunghiulara, cu largimea mai mare in regiunea fruntii si mai ingusta in partea libera.Se remarca forma aproape dreapta a urechilor, cu varfurile usor rotunjite si acoperite de fire de par fine si dese.Ochii, bine departati intre ei, sunt rotunzi, bine deschisi, luminosi si de culoare galben-portocalie.
Corpul este acoperit de un par scurt, fin, moale si foarte lucios, ce este asezat "strans" pe corp, care ii da un aspect deosebit de interesant.

Culoarea este neagra, lucioasa, uniforma, pe toata suprafata corpului.Nasul si pernitele sunt deasemenea negre.

luni, 28 martie 2011

Persana

Persana este originara din Persia, actualul Iran. Aceasta rasa a patruns in Europa odata cu vizitele diplomatilor de pe vechiul continent in Orientul Mijlociu prin anii 1850. Rasa s-a bucurat imdediat de popularitate in Anglia, Franta si Italia, tari in care a eclipsat vechea rasa de pisici europene.

Rasa cunoaste 42 de culori, deci o mare varietate, asa ca nu este foarte usor ca cineva sa se decida. Persana are un caracter temperat, calm, miauna rar si este extrem de prietenoasa cu copii. In randul pisicilor persana este considerata aristocrata nu neaparat originii sale exotice ci blanitei ei care necesita o ingrijire speciala. Blanita se perie zilnic, minim 15 minute in sensul invers firelor de par si asta pentru a indepartra firele moarte, noduli de par si praful.

Baita se recomanda sa se faca o data pe saptamana cu apa calduta si cu un sampon care sa nu irite ochii, de preferinta cu unul pentru copii cu PH neutru. Uscarea se va face cu uscatorul de par (dar cu mare grija pentru a nu deprecia sau arde blanita)dupa ce in prealabil blanita a fost stearsa cu un prosop. Ca probleme medicale se pot intalni conjunctivite provocate de iritatii permanente date de firele de par fie datorita unei scurgeri viciate a secretiilor lacrimale datorita canalelor lacrimale care sunt scurte si curbate la acesta rasa.

O alta problema ar fi problemele legate de respiratie ce pot aparea la unele exemplare cu nasul excesiv de turit. In ceea ce priveste pielea la acest nivel pot aparea hipersecretii de sebum si diverse eczeme datorita lungimii excesive a parului. In astfel de cazuri se va consulta un medic veterinar. Persana ramane o alegere buna pentru cei care vor un animal deosebit, nu prea pretentios, tacut si afectuos cu copiii.

Ocicat

Pisica Ocicat este rezultatul muncii unui crescator american care a incrucisat o femela Absiniana metisa cu o Siameza ciocolatie patata si a obtinut un pisoi cu aspectul Ocelotului (pisica salbatica mexicana).Acest mascul a fost apoi imperecheat cu pisica americana cu par scurt, iar produsii au constituit baza acestei rase. are o greutate de 5-7 kg, se aseamana din punct de vedere morfologic cu Ocelotul si cu pisica salbatica din America de Sud.

Pisica Ocicat are un cap triunghiular, cu aspect placut, bine proportionat, cu botul fin, usor concav, de culoare rosie-aramie.Urechile sunt bine departate, relativ lungi, si cu varfurile ascutite.Ochii sunt bine dezvoltati, deschisi, vioi, stralucitori si de culoare galben-aurie.

Trunchiul este armonios dezvoltat, imbracat in musculatura puternica si ferma, fara a fi insa masiv.Membrele normal dezvoltate, sunt lungi si puternicem prezentand desene asezate sub forma unor dungi circulare.Coada este lunga, prevazuta cu inele circulare, a caror tonalitate este mai inchisa spre partea terminala.

Corpul este acoperit de un par scurt, des si stralucitor, ce se aseaza "strans" pe corpul animalului.Roba prezinta un desen caracteristic, reprezentat de pete de culoare maronie inchisa, repartizate uniform pe toata suprafata corpului.

Caracter si comportament. Rasa de pisici ce castiga tot mai mult teren datorita insusirilor sale, este indicat a fi crescuta totusi in conditii care sa asigure un spatiu suficient de mare avand in vedere greutatea corporala a acesteia.

Sociabila si atasata puternic de stapanul sau, este totusi rezervata fata de straini, pe care-i trateaza cu circumspectie.Cand apar straini se supara si de obicei se retrage la locul de dormit, de unde asculta cu atentie si nu apare pana cand musafirii au plecat.

Daca este crescuta intr-un apartament mai mare sau o vila, este indicat sa-i permitem accesul si la terasa, lucru care ii convine si ii este uneori necesar, deoarece ea solicita spatiu de miscare si aer.

Putin pretentioasa la hrana, este indicat sa fie obisnuita inca din tinerete cu legume proapste si orez, pe care alaturi de conserve, carne si peste, le accepta cu multa placere.

vineri, 25 martie 2011

Norvegiana de Padure

Este o rasa de o suplete extraordinara, reusind sa-si pastreze echilibrul in cele mai dificile situatii. Caracterizata printr-un cap triunghiular, el pare rotund datorita gulerasului care este extrem de evident.Capul mic, are un nas lung, relativ drept si lipsit de stop.Urechile sunt largi si lungi, bine departate una de alta, cu extremitatile prevazute cu smocuri de par, asemanatoare rasului din padurile noastre.

Ochii bine evidentiati, sunt mari, expresivi, deschisi, vioi si permanent foarte atenti.Culoarea ochilor este intotdeauna in aceeasi tonalitate cu roba animalului.

Trunchiul robust, dar suplu, este sustinut de membre puternice si ferme, cele posterioare fiind mai lungi decat cele anterioare.Gherele sunt lungi si deosebit de puternice.Coada este potrivit de lunga, proportionala si foarte stufoasa.

Parul care acopera suprafata corpului este semilung, des, compus din doua tipuri de par, foarte diferite care asigura pisicii o bariera perfecta impotriva intemperiilor.
Nici o alta rasa de pisici nu poseda o blana asemanatoare, care seamana, datorita structurii robei, cu o manta.
De asemenea trebuie sa remarcam dezvoltarea foarte mare a pilozitatii la nivelul membrelor posterioare, ce formeaza asa-numitii "pantaloni".

Culoarea parului si a ochilor, de altfel, poate fi variabila, singura exigenta fiind armonizarea culorii ochilor cu cea a robei.

Caracterul si comportamentul pisicilor din aceasta rasa. Rasa deosebit de inteligenta, este in acelasi timp una dintre cele mai eficace la vanatoare.Manifesta rezerva fata de orice persoana necunoscuta, in schimb, multa blandete si atasament fata de stapan.Ii face mare placere jocul, dar sa conduca ea ostilitatile si sa nu fie constransa.Ii place sa fie mangaiata, dar nu exagerat, are multa personalitate si eleganta, trebuind sa-i fie intelese si acceptate uneori capriciile.

Accepta sa traiasca in casa, dar pretinde, daca termenul nu este prea pretentios, sa aiba libertate de miscare in apartament si eventual acces afara, unde prefera in mod deosebit copacii, pentru relaxare.
Pentru mentinerea unei blanite cat mai corespunzatoare, este necesar ca o data pe saptamana sa fie periata sau pieptanata.

Varietati. Si in cadrul acestei rase se intalnesc unele varietati, care se diferentiaza doar prin culoarea robei.Astfel, putem intalni Norvegiana pestrita, Norvegiana uni, cu pete albe sau fara pete albe etc.

Maine Coon

Este o rasa de pisici inteligente, blanda, afectuoasa si jucausa, este in acelasi timp si foarte vicleana, daca nu este prea aspru termenul.
Crescuta mai mult in casa, nu se intampla, de cat extrem de rar sa paraseasca locuinta, dar pastreaza foarte bine gustul pentru vanatoare, considerent pentru care vom avea in vedere sa nu-i dam prilejul de a da ochii cu pasari sau mamifere mici care au tot dreptul sa se teama.

Maine Coon este o rasa de pisici care se adapteaza foarte bine la viata de casa, insa se va simti si mai bine daca vom putea sa-i oferim o casa cu gradina si cativa pomi.
Capabila de salturi spectaculoase, nu va constitui nici o surpriza daca o vom vedea pe dulapuri sau pe alte articole de mobilier.

Are rezerve fata de straini si se ataseaza foarte bine de membrii familiei, dintre care alege unul pe care-l prefera mai mult.Rasa ceva mai tardiva, naste doar 2-3 pisicuti, care in general se diferentiaza evident intre ei.

Varietati. Asa cum aminteam anterior, la aceasta rasa exista o paleta larga de culori, care sunt in general admise, cu mentiunea ca ele sa respecte cerintele standardelor.

miercuri, 23 martie 2011

Korat

Korat este o pisica de talie medie, musculoasa si atletica. Corpul acestei pisici este atat suplu, cat si compact, iar modul lin in care si-l poarta o ajuta sa vaneze, trecand adeseori neobservata. Femelele sunt mai gratioase decat adultii. Capul este puternic, la fel ca la pisicile salbatice, si are forma unei inimi. Ochii, mari si stralucitori, variaza in ceea ce priveste culoarea: sunt verzi aurii pe timpul zilei si de un verde smarald noaptea, dar, indiferent de nuanta, sunt intotdeauna alerti. Urechile sunt mari si foarte late la baza. Sunt situate mai sus pe cap, dand impresia ca pisica este tot timpul in alerta. Capacitatea auditiva exceptionala a acestei pisici este o calitate imperios necesara in salbaticie. Pisicile din rasa Korat au o natura tacuta, linistita si dulce, dar sunt si inteligente si jucause. Sunt animale de companie ideale si pot fi foarte devotate companionilor umani. Se inteleg extrem de bine cu copiii, dar prefera o casa linistita in detrimentul uneia cu multa agitatie.

Javaneza

Javaneza face parte din rasa cu parul semilung, asemanatoare cu rasa Balinese.
Capul alungit, corpul longilin, elegant, gratios, ochi migdalati, urechi mari, blana matasoasa.Această rasă a fost obtinuta in 1978 din incrucisarea raselor Siamese, Balinese si Colorpoint Shorthair. Recunoscuta de CFA in 1979.
Are o  talie medie,aceleasi culori cu rasa Balinese si Siamese (pe extremitatile corpului): brun, ciocolatiu, liliachiu, albastru-cenusiu Speranta de viata:9-15 ani Temperamentul se caracterizează prin a fi o pisică inteligentă, jucausă, sociabilă, acrobatică, vocalizează, se deprima usor daca este lasata mult timp singura, tendinta spre ingrasare.

luni, 21 martie 2011

Norvegiana de padure

Norvegiana de padure este o pisica de statura mare, capul este triunghiular, urechile sunt mari, late la baza si amplasate la distanta cu smocuri de par tip lynx. Ochii sunt mari si ovali, bine deschisi, asezati putin oblic, sunt permise toate culorile iar expresia este alerta.

Norvegiana de padure are picioarele puternice mari, inalte, iar picioarele din spate sunt mai mari decat cele din fata; labele sunt mari si rotunde, cu smocuri de par intre degete. Coada este lunga si stufoasa, blana este semilunga asezata in doua straturi, un sub-strat abundent acoperit de cel de al doilea strat de par lung, lucios si impermeabil. Sunt permise toate culorile inclusive cele cu alb, exceptie facand tiparele cu point in nuante de ciocolatiu si lila.
Norvegiana de padure este una din cele mai prietenoase rase de pisici, se adapteaza la aproape orice fel de situatie, de obicei au un temperament docil si au rabdare cu copiii. Pisicile norvegiene se indragostesc foarte usor de casa si de familia lor si cel mai fericite sunt atunci cand se afla in preajma oamenilor, a copiilor si a altor animale de companie.

Norvegienele de padure sunt inzestrate cu inteligenta si curiozitate naturala, sunt calme, rabdatoare si nu se streseaza usor. Desi sunt prietenoase, nu va asteptati ca norvegiana sa vina si sa vi se aseze in brate. Sunt pisici carora le place sa li se dea atentie si, tocmai de aceea, este foarte usor sa mergi cu ele in expozitii.
Norvegienele de padure sunt pisici carora le place mancarea; “micile gurmande” trebuie hranite cu mancare de calitate superioara iar cantitatea de mancare trebuie sa fie controlata pentru a evita aparitia obezitatii.

Blana lor nu necesita o ingrijire speciala, un periaj o data pe saptamana fiind suficient deoarece norvegienele sunt pisici foarte grijulii cu blana lor, ingrijindu-se foarte bine si singure.

Exotic Shorthair

Rasa Exotic shorthair este o rasa creata de om prin incrucisari numeroase efectuate de crescatori intre pisici din rasa Persana si alte rase cu par scurt. Supranumita ,,Persana in pijamale'' sau ,,Persana omului lenes'', Exotic shorthair pastreza temperamentul afectuos si calm al acestora, insa necesita mult mai putine ingrijiri. Aceasta rasa pastreaza toate caracteristicile standardului Persanelor, mai putin lungimea parului. In ceea ce priveste culoarea, se poate intalni exotic shorthair in orice varietate de culoare existenta la persane. Blana exoticelor este scurta, densa, cu o aparenta de plus. Datorita pufului de la baza, parul sta infoiat in permanenta. Firul de par depaseste lungimea acestuia la alte rase cu par scurt. Nasul turtit si ochii mari mosteniti de la persane, impreuna cu blana de plus ii dau unui pisoi Exotic Shorthair aspectul unui ursulet de plus. Pisicile Exotic shorthair au mostenit de la Persane comportamentul calm al acestora, dar prezenta printre stramosii lor a altor rase precum Albastru de Rusia, ii dau unei pisici Exotic shorthair o mai multa vioiciune. Aceste pisici sunt cunoscute, de asemenea, ca fiind foarte tacute.
Pe langa aspectul si comportamentul mostenit, pisicile Exotic shorthair au si problemele Persanelor si anume sensibilitatea ochilor si nasului ceea ce implica o ingrijire foarte atenta din partea stapanului. Ingrijirea ochilor presupune stergerea acestora cel putin o data pe zi cu o solutie speciala. In ceea ce priveste blana, aceasta poate fi pieptanata de doua ori pe saptamana cu conditia folosirii unei perii cu dinti de metal.

vineri, 18 martie 2011

Burmeza europeana

Pisica Burmeza este o felina robusta, cu blana scurta, lucioasa, ca de satin.
Originare din Birmania (acum Myanmar), toate Burmezele europene si nord americane se trag dintr-o singura pisica, ajunsa in Statele Unite in anul 1930. Rasa ca atare exista de sute de ani in tinuturile sale natale. Dupa cum spune legenda, Burmeza este o descendenta a unei rase de pisici idolatrizata odata in templele burmeze ca intrupare a binelui.Deoarece aspectul exterior al Burmezei s-a modificat de-a lungul anilor, astazi exista 3 tipuri diferite:burmeya modernă, tradiţională şi europeană .Burmezele sunt active si foarte inteligente, placandu-le sa se joace, in special daca stapanul lor se implica in joc. In orice caz, daca va petreceti majoritatea timpului departe de casa, Burmeza nu este tocmai cea mai potrivita rasa de pisici pentru dumneavoastra. Ea este extrem de devotata si sociabila, necesitand din partea dumneavoastra un timp apreciabil pentru a-i tine companie. In aceasta situatie, daca sunteti hotarat sa intrati in posesia unei Burmeze, cel mai indicat ar fi sa achizitionati 2 exemplare pentru a-si tine companie una celeilalte.

Ca si Siamezele, Burmezele pot fi vorbarete, galagioase, dar au miorlaitul mai suav, mai melodios decat acestea si il folosesc in special atunci cand vor sa atraga atentia asupra unui lucru primejdios sau sa-si avertizeze proprietarul ca au castronasele de hrana goale. Atunci cand „discuta” cu persoanele lor favorite, ele emit o multitudine de miorlaituri dragalase si expresive. Burmeza este un companion excelent pentru copii, fiind foarte toleranta cu nazbatiile acestora. Ea se va intelege bine si cu alte animalute de casa atata timp cat creste impreuna cu acestea si celelalte animalute se vor lasa dominate de pisica Burmeza. De asemenea, burmezele sunt pisici carora le place sa se implice in activitatile familiei lor, invatand foarte repede sa deschida usile, doar pentru a fi in compania stapanilor lor. 

Mau egipteana

Mau egipteana este considerata a fi nu numai una dintre cele mai vechi rase de pisici din lume, ci si singura reprezentata de exemplare cu blana punctata natural - nu rezultate in urma unei mutatii genetice sau prin incrucisarea cu alta rasa de feline (pisici leopard asiatice),cum ar fi Bengali.  Cele mai multe persoane, care vad pentru prima data o pisica Mau, sunt fascinate de frumoasa ei blana punctata si de ochii de culoarea smaraldului, dar printre motivele pentru care se bucura de atata apreciere din partea iubitorilor de pisici se numara caracterul si personalitatea ei cu totul exceptionale.
Egiptenele Mau, la fel ca si predecesoarele lor care luau parte la vanatoarea de rate, adora sa captureze "prada" - jucarii, mingiute, lucruri din casa - pentru a o darui apoi stapanilor lor. De fapt, ele nu pierd nici o ocazie pentru a-si manifesta abilitatile de vanatori redutabili, iar daca sunt lasate in afara casei devin foarte active (unii ar spune salbatice), distrugand toti soarecii din gospodarie. Cu toate ca nu sunt foarte vorbarete, pisicile Mau isi instiinteaza imediat stapanii daca ceva nu este in ordine, in special daca problema este legata de bolul cu hrana. Vocea lor este, de regula, melodioasa si calda, deloc stridenta.

miercuri, 16 martie 2011

Cornish Rex

Cornish Rex sunt pisici extrem de afectuoase si iubesc oamenii. Aceeste pisici raman intotdeauna pisoi - sunt foarte active si foarte inventive, nascocind de fiecare data jocuri noi. Printre putinele rase care accepta si chiar se bucura de multime, pisicile Cornish Rex traiesc intens si cu placere aventura expozitiilor feline. In vreme ce altor pisici le displace zgomotul, un Cornish Rex va privi in jurul sau cu interes si curiozitate, si foarte adesea va atrage atentia asupra sa jucandu-se in cusca si facand giumbuslucuri, ca un mic "circar", sau intinzand cate o labuta printre gratii pentru placerea si din curiozitatea de a atinge oamenii. Inteligenta vie a unei pisici Cornish Rex este evidenta prin interesul activ pe care il manifesta fata de tot ceea ce se intampla in jur.
Cornish Rex este o pisica ce poate parea foarte delicata, dar este in realitate surprinzator de robusta si nu necesita ingrijiri speciale. Aceasta pisica apreciaza caldura, astfel incat iarna va sta cat mai aproape de calorifer iar vara va dormi toata ziua la soare. Daca soarele este foarte puternic, este recomandabil sa se aplice un strat de lotiune cu factor de protectie solara pe urechile pisicii Cornish Rex, pentru ca acestea sa nu sufere arsuri.
Pisicile Cornish Rex sunt mancacioase, asa ca vor gusta cam orice; daca isi vad stapanul ca bea cafea, vor fi amatoare sa lipaie putin din ceasca acestuia.
Din cauza curiozitatii si a temperamentului bland, pisicile Cornish Rex sunt pisici destinate strict traiului la interior.

marți, 15 martie 2011

Colorpoint Shorthair

Colorpoint Shorthair este o rasa de pisici de talie medie creata destul de recent. 

Colorpoint Shorthair este asemanatoare in ceea ce priveste comportamentul dar si infatisarea, cu pisicile din rasa Siameza.

Colorpoint Shorthair este o pisica de talie medie, eleganta si gratioasa. Corpul acesteia este lung, musculos si ii da pisicii un aspect puternic. Picioarele sunt inalte, subtiri dar in acelasi timp musculoase. Coada este lunga si subtire. Aceasta nu trebuie sa fie dreapta, iar varful nu trebuie sa fie indoit.
Masculii sunt in general mai mari decat femelele. Greutatea medie a pisicilor din aceasta rasa este de 5-7 kg la femele si 7-9 kg la masculi.
Gatul este subtire. Capul de dimesniuni medii este alungit. Urechile sunt mari, drepte, usor rotunjite la varf si largi la baza. Ochii sunt migdalati si au dimensiuni medii. Culoarea acestora este albastra, nicio alta culoare nefiind permisa.
Blana unei Colorpoint Shorthair este scurta si deasa. Aceasta are un aspect lucios si este fina la atingere. Spre deosebire de Siameza, Colorpoint Shorthair are blana mai deschisa la culoare. Aceasta poate fi intalnita in nuante de alb, bej sau crem. Extremitatile sunt mai inchise la culoare, acestea fiind in general de culoare maroniu, gri, gri-albastrui, crem sau roscat.

Temperamentul unei Colorpoint Shorthair este asemanator cu cel al unei Siameze. O pisica din rasa Colorpoint Shorthair se ataseaza foarte mult de membrii familiei, dar in special de persoana care o hraneste.
Aceasta pisica nu este insa potrivita pentru orice persoana. Este o pisica foarte activa, careia ii place foarte mult sa se catere pe obiectele de mobilier, provocand adesea stricaciuni. De asemenea, acesta pisica are obiceiul de a se catara pe perdele sau draperii, in special in primii ani de viata.
Pisica adora sa se joace cu jucariile ei preferate, pe care le va plimba prin toata casa. Totodata, aceasta va fi oricand dispusa sa se joace impreuna cu stapanul.
Este o pisica inteligenta si foarte curioasa. Aceasta poate fi surprinsa adesea inspectand sacosele cu care vii acasa, pentru a vedea ce ai adus. De asemenea, poate invata cu usurinta care este locul in care tii mancarea, dandu-i adesea tarcoale.
Colorpoint Shorthair este o pisica destul de galagioasa. Aceasta miorlaie adesea aparent fara motiv, ca si cum ar dori sa-ti vorbeasca. Atunci cand doreste sa obtina ceva va apela tot la miorlait si nu se va da batuta pana cand nu va obtine ceea ce-si doreste.

Chartreux

Chartreux  

Este o pisica a contrastelor. Descrisa adesea ca un "cartof cu picioare", Chartreux are un corp robust, umeri lati si un piept puternic, toate completate de membre de lungime medie, osoase si aparent subtiri. Chartreux este o pisica musculoasa, lucru ca o ajuta sa-si mentina reputatia de cel mai bun vanator de soareci, reputatie atribuita in literatura franceza. Spre deosebire de orice alta pisica, blana albastra este de lungime medie si are o textura lanoasa. Un sub-strat dens ii da rezistenta si creeaza o impresie de lana de oaie.

Chartreux este cunoscuta pentru zambetul sau. Capul rotunjit, cu o frunte usor conturata, se ascute spre un bot subtire. Aceste caracteristici dau pisicilor Chartreux aspectul de zambet. Nasul este drept, cu cu stop usor la nivelul ochilor. Ochii rasei Chartreux sunt una dintre caracteristicile cele mai indragite la aceste pisici. Acestia sunt rotunzi, dar n ula fel de rotunzi ca ai pisicilor Persane. Colturile externe se curbeaza usor in sus. Culorile ochilor variza de la auriu la cupru, cea din urma fiind preferata de crescatori. Urechile trebuie sa fie de inaltime si latime medie, situate sus pe cap. Cel mai important, Chartreux trebuie sa accepte cu placere sa fie "manuita" pentru expozitie.

Pisicile Chartreux se ataseaza foarte repede de familiile adoptive si, de cele mai multe ori, isi urmeaza stapanul dintr-o camera intr-alta. Recunoscute pentru comportamentul lor asemanator cu cel al cainilor, aceste pisici pot fi invatate sa aduca o minge si, cel mai importanta, sa raspunda cand sunt strigate pe nume

vineri, 11 martie 2011

British Shorthair

British Shorthair

Pentru inceput , aceste feline au fost apreciate pentru calitatile lor fizice : rezistenta la efort si agilitatea deosebita, fiind renumite pentru abilitatile lor vanatoresti. De-a lungul anilor, insa, pisicile britanice au reusit sa castige dragostea oamenilor datorita caracterului lor loail , calm si echilibrat.Pisica british shorthair este o pisica de talie mare. Greutatea medie a unui exemplar este de 7 kg - masculii ating aproximativ 7- 9 kg iar femelele 4-6 kg. Corpul este foarte bine proportionat, din toate punctele de vedere : fiind masiv , compact si robust , formele rotunjite ducand cu gandul la niste “ursuleti de plus” cum mai sunt si supranumiti.Un pui de british shorthair , desi este foarte robust si creste repede in greutate , se dezvolta complet fizic si psihic abia intre 3-5 ani. Datorita faptului ca se maturizeaza atat de greu, pisicile British Shorthair isi pastreaza forma fizica excelenta timp indelungat, iar speranta de viata - semnificativ mai mare decat in cazul altor pisici se ridica pana la uluitoarea varsta de 20 de ani!De obicei este calma ca un lord engelz , deloc agresiva , insa nici pe departe apatica. Este jucausa si participativa , insa nefiind deloc distructiva . Despre ea se spune ca poseda dragalasenia si calmul Persanelor , dar si inteligenta Europenelor. Mandra si independenta , British-ul este o pisica curajoasa, foarte loiala, deosebit de inteligenta si afectuoasa. Are obiceiul sa-si urmeze tacuta stapanul dintr-o camera in alta ca un catelus , pana ce acesta se va aseza undeva, iar ea isi va gasi locul alaturi de el. Inzestrate cu o rabdare fara limite, pisicile British Shorthair se inteleg foarte bine cu copiii, dar si cu alte animale de companie. Sunt jucause, dar nu insistente si nici nu pot fi tinute cu forta in brate . Nu vor distruge niciodata lucrurile din casa si se adapteaza repede la orice fel de conditi

Pisica Bombay

Exista doua rase de pisici care poarta numele de Bombay, dar numai una este recunoscuta oficial. Cealalata rasa, care se aseamana foarte mult cu prima, a fost creata in America in anii '50, prin incrucisarea unei pisici Samur Birmanez cu o pisica cu parul scurt din rasa Black American. Pisica Bombay este o pisica de statura medie, cu blana neagra, lucioasa. Capul este putin mai lat in partea superioara si rotunjit. Privit din profil, stopul este moderat; fruntea este rotunda, dar nu boltita. Indentarea nasului nu formeaza un unghi de 45 de grade. Nasul trebuie sa fie putin rotunjit la varf. Botul este scurt, dar nu lat sau "carn". Urechile sunt de marime medie, departate, late la baza si usor rotunjite la varf. Cand sunt alerte, urechile apar usor inclinate in fata. Ochii sunt rotunzi, mari si departati. Culoarea lor variaza de la auriu la caprui, fiind de preferat ochii cu mare stralucire si cu adancime a culorii. Corpul este de marime medie, nici masiv, nici suplu. Membrele sunt bine proportionate in raport cu corpul, cu labe rotunjite. Pieptul este amplu si rotunjit. Spatele urmeaza o linie dreapta, de la umeri la coada, care nu trebuie sa fie nici scurta, nici lunga. Blana este scurta, bine lipita de corp, cu textura fina, ca de satin, si cu o stralucire speciala, ca a pantofilor de lac. Firul de par trebuie sa fie negru de la virf si pana la baza. Sunt permise abateri de la acest standard pentru pisoi si pentru Bombay de pana la doi ani.
Sunt pisici prietenoase, afectuoase si inteligente. Le face placere sa se joaca, de aceea este bine sa le cumparati jucarii cu care sa-si ocupe timpul si sa-si consume energia, daca nu aveti suficient timp pe care sa li-l acordati.
Pisicile Bombay sunt perfect adaptate la viata de apartament si sunt in general calme. E interesant ca mai degraba vor accepta compania unui caine in apartament decat tovarasia altor pisici, asupra carora vor incerca sa-si exercite dominantia.
Ca si Burmezele, sunt mari iubitoare de caldura, fiind incantate sa doarma sub patura. Bombay sunt pisici inteligente, ce sunt in permanenta interactiune cu stapanii lor si sunt foarte jucause. Multe dintre ele pot invata diverse giumbuslucuri, iar unele fac chiar si aport. Vocea lor este distincta, dar nu atat de stridenta sau de puternica ca a Siamezelor. Ating maturitatea sexuala relativ repede (se cunosc cazuri de masculi care au intrat in calduri la 5 luni) si, din aceasta cauza, tinerele exemplare trebuie castrate destul de devreme, intre 6 si 9 luni. Pe de alta parte, maturizarea lor fizica deplina nu este rapida, unii motani ajungand sa aiba o musculatura complet dezvoltata abia la varsta de 2 ani.

Pisica Birmaneza

Pisica Birmaneza are un aspect izbitor. Ochii sunt de un albastru safir distinctiv, iar blana este alba sau crem cu pete mai inchise la culoare, totul "asezonat" cu labute albe ca zapada. Pisicile Birmaneze au parul lung, desi nu la fel de lung ca Persanele cu par lung, de aceea aceasta rasa fiind incadrata in categoria pisicilor cu parul semi-lung. Aceasta rasa nu prezinta sub-strat, iar blana este relativ usor de ingrijit. Din punct de vedere al aspectului general, Birmanezele par niste pisici lungi, mai putin indesate decat alte pisici cu parul lung, desi sunt mai solide decat cele din rasele Somali, Angora sau Javanese. Blana pisicii Birmaneze este deschisa la culoare, cu pete mai inchise pe fata, picioare si coada (ca si Siamezele). Aceste pete se dezvolta si se intensifica in culoare pe durata primului an de viata. Toate cele patru labe sunt albe, aceast fiind o caracteristica a rasei. Birmaneza este o pisica de statura medie. Masculii sunt, de obicei, mai mari decat femelele.

Birmanezele sunt pisici gentile, placandu-le sa stea in preajma oamenilor- isi urmeaza stapanul indeaproape si e tot timpul "in picioarele" acestuia. Sunt foarte afectuoase si cer in schimb compania oamenilor. Birmanezele vor sa stie tot si adesea se baga in belele din cauza curiozitatii lor exacerbate. Nu sunt zgomotoase si sunt foarte maleabile. 
Blana unei Birmaneze este mai usor de intretinut decat cea a unei Persane, desi asta nu inseamna ca nu au nevoie de multa atentie, mai ales daca vrei sa participi cu ea la concursuri sau expozitii. In orice caz, datorita temperamentului docil si linistit, ingrijirea blanii nu va fi o activitate

Pisica Bengaleza

Pisica Bengaleza

Pisica Bengaleza este o rasa relativ noua, creata in urma imperecherii pisicilor leopard asiatice cu pisici domestice din mai multe rase, cum ar fi Abisiana, Mau Egipteana, Main Coon, Ocicat sau American Shorthair.
Se presupune ca numele rasei Bengal, a fost dat de William Engler, ingrijitor la o gradina zoologica. Acesta a experimentat, la randul sau, diferite incrucisari intre pisicile leopard asiatice si pisicile domestice si s-a inspirat probabil din denumirea stiintifica a felinelor asiatice: Felis Bengalesis.
Bengaleza este o rasa hibrida, care s-a dezvoltat de-a lungul a cateva generatii, in urma unor incrucisari selective cu pisici domestice. Pisoii rezultati din prima generatie de Bengal, se numesc F1( first filial) si sunt pastrati, la fel ca si urmatoarele doua generatii exclusiv pentru reproducere. Incepand cu cea de-a patra generatie, pisicile bengaleze sunt considerate pisici domestice si pot fi crescute fara probleme de orice iubitor de feline.
Corpul- denumita si ''pisica leopard''bengaleza este o pisica de talie medie: masculul poate ajunge pana la greutatea de 9 kg, iar felela intre 4-6 kg. Corpul este foarte mulculos, solid, lung si robust, in special la masculi. Membrele posterioare sunt putin mai lungi decat cele anterioare. Pisica bengaleza nu este un animal salbatic, ci este in mod categoric o felina domestica. Desi seamana izbitor cu un animal salbatic, Bengaleza nu are un comportament agresiv, dar are un caracter foarte puternic. Extrem de energica, se intampla uneori sa zgarie, absolut accidental, atunci cand se joaca.

joi, 10 martie 2011

American Whirehair

American Whirehair

Semnul distinctiv al acestei rase este parul aspru, elastic si sarmos- fiecare fir de par este subtire si zburlit sau coroiat. Aspectul real al blanii devine vizibil atunci cand pisica atinge maturitatea; pisoii care au parul foarte ondulat atunci cand sunt mici, la maturitate vor avea blana mai mult ondulata decat sarmoasa si vice-versa. Capul rotund are pometi inalti si urechi de marime medie, rotunijte la varf; spatiul dintre ochi este foarte mare, iar ochii sunt mari si rotunzi. Mustatile sunt, de cele mai multe ori, ondulate. Corpul are o forma rotunjita, dar nu bolovanoasa. Membrele sunt viguroase si de lungime medie, cu labe rotunde.
Greutate: 3,5-7 kg

American Whirehair este o rasa viguroasa si sanatoasa, care nu sufera de probleme de sanatate specifice. In orice caz, un control anual dupa varsa de opt ani este recomandat. Acesta poate include curatarea dintilor si analize ale sangelui pentru verificarea functionarii ficatului si a rinichilor. American Whirehair este o pisica prietenoasa si comoda. Este relaxata, cu o natura dulce, gentila si jucausa. Adora jucariile si jocurile cu stapanul. Nu este o rasa vorbareata, fiind chiar destul de tacuta.

AMERICAN CURL

AMERICAN CURL
Rasa cu parul lung sau scurt, cu urechile ondulate spre spate (datorita unei mutatii genetice spontane), ochi mari, migdalati si distantati, coada opulenta, supranumita "pisica Peter Pan" Origini si istorie:Una dintre cele mai noi rase, originara din SUA anilor 1980. Dimensiuni:Talie medie Culori:Multiple variante Speranta de viata:9-15 ani Temperament:Jucausa, iubitoare, blanda, devotata, isi pastreaza temperamentul copilaros pe toata durata vietii

Ca si cazul rasei Scottish fold, American Curl este caracterizata prin aspectul unic al pavilioanelor urechilor. In cazul American Curl-ului, urechile sunt rasucite spre spate, usor arcuite. Determinate de o mutatie spontana in fondul genetic al pisicii domestice, aceste urechi rasucite cu aspect unic sunt o alta inventie a mamei natura. Aceasta caracteristica nu este singurul lucru care o face pe pisica American Curl deosebita. Crescatorii sunt, de asemenea, innebuniti dupa personalitatea ei. Ei descriu American Curl-ul ca fiind sociabila, dar nu prea lipicioasa, jucausa, dar nu excesiv, vorbareata, dar nu guraliva. Desi numarul lor este inca scazut si rasa se afla in continua dezvoltare si cizelare, American Curl-ul si-a castigat popularitate in randul iubitorilor de feline. Aspectul irezistibil al urechilor, blanita usor de intretinut si caracterul afectuos al American Curl-ului l-au facut sa-si castige noi admiratori in fiecare an.

Abisiana

ABISIANA

Rasa cu parul scurt, cu urechi mari si alungite, ochi migdalati. Fiecare fir de blana este inelat in culori diferite, deschise la radacina si inchise la varf. Seamana cu o puma in miniatura. Origini si istorie:Una dintre cele mai vechi rase, originea sa este inca dezbatuta. Silueta sa pare desprinsa din picturile si sculpturile antice egiptene. Numele sau nu sugereaza ca Etiopia (numita in trecut Abyssinia) este tara de origine ci faptul ca aceasta rasa a fost pentru prima oara importata in Anglia din Etiopia. Cele mai recente studii genetice arata ca pisica Abyssiniana provine din Asia de Sud-Est si coasta Oceanului Indian. Dimensiuni:Talie medie Culori:Culoarea originala este roscat. Variante: cenusiu-albastru, bej, rosu Speranta de viata:9-15 ani Temperament:Foarte inteligenta, energica, jucausa, loiala, probabil cea mai independenta rasa

Scottish Fold

  
Scottish Fold

Scottish Fold  este o rasa de pisici cu o mutatie genetica, vizibila prin faptul ca urechile au cartilagiul indoit. Aceasta mutatie face ca urechile pisicii sa fie aplecate in fata, dandu-i acesteia un aspect asemenator unei bufnite. Numele rasei a devenit Scottish Fold in 1966, pana atunci fiind cunoscuta ca "Flops" (de la forma urechilor). Toate pisicile din rasa Scottish Fold se nasc cu urechile drepte. Dupa aproximativ 21 de zile, urechile puilor care poarta gena rasei, incep sa se indoaie. Pisicile cu urechi mai mici si ferme sunt preferate celor cu urechi mari si cu un aspect "lasat". Chiar si avand aceasta indoire a cartilagiului, pisicile se exprima la fel de mult ca si celelalte rase cu ajutorul urechilor. Ochii mari si rotunzi, capul in forma rotunda dau pisicilor din rasa Fold un aspect particular. Pisicile Scottish Fold au gatul scurt, corpul rotunjit, nasul scurt si lat, o coada de lungime medie, blana deasa si moale, care poate avea orice culoare (maro, negru, argintiu, crem, roscat sau orice combinatie). Durata de viata a pisicilor Fold este intre 9 si 15 ani si cantaresc, la maturitate, intre 3 si 6 Kg.Scottish Fold, cu urechi aplecate sau nu, sunt, de obicei, foarte linistite si se inteleg foarte bine cu alte animale de casa. Au tendinta sa devina foarte atasate de stapan, sunt jucause, inteligente si foarte adaptabile. Pisicile din aceasta rasa sunt recunoscute si pentru faptul ca dorm pe spate. Aspectul distinct, combinat cu reputatia pisicilor ca fiind foarte afectuase, fac din Scottish Fold o pisica foarte cautata, iar puii din aceasta rasa sunt considerabil mai scumpi decat puii altor rase mai intalnite.

Albastra de Rusia

Rasa Albastru de Rusia este formata din pisici de marime medie spre mare, cu un corp gratios si elegant. Forma capului prezinta nu mai putin de sapte regiuni perfect plane. Colturile gurii, usor ridicate, dau fetei o expresie zambitoare, ceea ce reprezinta o caracteristica a rasei. Distanta dintre ochi este cel putin la fel de lunga ca distanta dintre varful nasului si ochi. Ochii sunt de culoare verde intens. Urechile mari, late la baza, sunt indreptate spre inainte. Pielea urechilor este subtire si acoperita cu un puf fin. Blana este dubla, scurta si matasoasa, de culoare albastru-gri, cu varfurile argintii. Corpul are oase fine, muschi bine devoltati si o gratie deosebita.Albastru de Rusia este o rasa sanatoasa. Nu are probleme de sanatate specifice, dar, ca si in cazul celorlalte rase de pisici, incepand cu varsta de opt ani, este recomandat sa mergeti anual cu pisica la un control de rutina, incluzand curatarea dintilor si analize ale sangelui pentru ficat si rinichi. Pisicile din rasa Albastru de Rusia au un temperament linistit, calm, fiind tandre si afectuoase. Sunt active si jucause, dar nu suporta zgomotele puternice si agitatia. Nu este nicioadata insistenta, chiar daca are obiceiul sa-si urmeze peste stapanul peste tot. Este tacuta, silentioasa si foarte discreta.

marți, 8 martie 2011

Somaleza

Somaleza

Somaleza se trage dintr-o gena de Abisiana. Se fac o gramada de speculatii de ce provine din Abisiana, deoarece multi din puii nascuti nu li se cunosc originile, dar dupa multe imperecheri , din mai multe gene a rezultat exemplare cu par lung. Crescatorii de Abisiana au refuzat exemplarele cu par lung dar anumiti crescatori au continuat sa perpetueze acest exemplar ajungand sa fie denumita in multe cazuri Abisiana cu par lung.Personalitatea Somalezei se caracterizeaza in primul rand ca fiind deosebit de inteligente, active si foarte jucause. Se implica foarte mult in activitatile ce se deruleaza in jurul lor. Adora foarte mult sa se joace, fuge dupa jucaria aruncata asemenea unui catel. Un lucru inedit este ca aceasta rasa poate sa deschida usile dulapurilor pentru a se ascunde si chiar deschide robinetul de apa, chiar prefera sa se joace in apa.Ca si intretinere nu este asa de graeu de intretinut, blana fiind moale si matasoasa. Cu toate acestea trebuie ivatata cu periajul de la cea mai frageda varsta.Exista patru culori de baza pentru Somaleza: roscat, rosu aprins, bej si bleu.

Havana Brown (pisica de ciocolata)

Havana Brown (pisica de ciocolata)

Pisicile maro sunt probabil originare din Asia de Sud-Est si fac parte din categoria mai numerosului grup al Pisicilor din Siam.Aceste pisici au ajuns in Europa odata cu importul Siamezei. Aceasta pisica a fost descrisa ca fiind siameza cu blana maro si cu ochii verzi albastrui. Este recomandata celor ce vor o pisica foarte afectuoasa, o pisica dulce ca o ciocolata. Primul lucru vizibil la aceasta pisica este blana stralucitoare de culoarea mahonului Capul Havanei Brown este mai mult lunguiet decat lat, iar greutatea oaselor este mai mare ca la restul pisicilor de aceea cand vrei sa o iei in brate ti se pare mai grea decat arata. Exemplarere din aceasta rasa sunt foarte intelintengte, stiu cand sunt certate, raspund cand sunt chemate chiar pot fi dresate si invatate sa mearga in lesa.    Havana Brown este un animal ideal pentru calatorii cu masina, cu avionul foarte bun partener in trafic

sphynxul de petersburg

sphynxul de petersburg

Pisica Spynx este o rasa deosebita.originara din Petersburg, Rusia locatie de unde a fost importata si in Romania.Pisicile din aceasta rasa au un farmec deosebit chiar daca pentru multi pare caraghioasa din cauza lipsei blanii. Rasa Sphynx este foarte afectuoasa, prietenoasa si jucause. In prezenta unei persoane placute aceasta incepe sa toarca si sa scoata sunete de satisfactie si iubire.Sunt pisici foarte curate, usor de intretinut sunt recomandate familiilor cu copii si persoanelor in varsta si nu in ultimul rand persoanelor alergice la parul de pisica.Din cauza lipsei parului de pe corp si cap acestea necesita o igiena aparte ;i mare grija la alimentele obtinute industrial riscand sa faca alergie. Se recomanda baie lunara si periodica si stergerea pielii cu un burete umad iar daca blana este usacta se necesita stergerea ei cu un burete imbibat cu ulei de masline.