miercuri, 16 martie 2011

Cornish Rex

Cornish Rex sunt pisici extrem de afectuoase si iubesc oamenii. Aceeste pisici raman intotdeauna pisoi - sunt foarte active si foarte inventive, nascocind de fiecare data jocuri noi. Printre putinele rase care accepta si chiar se bucura de multime, pisicile Cornish Rex traiesc intens si cu placere aventura expozitiilor feline. In vreme ce altor pisici le displace zgomotul, un Cornish Rex va privi in jurul sau cu interes si curiozitate, si foarte adesea va atrage atentia asupra sa jucandu-se in cusca si facand giumbuslucuri, ca un mic "circar", sau intinzand cate o labuta printre gratii pentru placerea si din curiozitatea de a atinge oamenii. Inteligenta vie a unei pisici Cornish Rex este evidenta prin interesul activ pe care il manifesta fata de tot ceea ce se intampla in jur.
Cornish Rex este o pisica ce poate parea foarte delicata, dar este in realitate surprinzator de robusta si nu necesita ingrijiri speciale. Aceasta pisica apreciaza caldura, astfel incat iarna va sta cat mai aproape de calorifer iar vara va dormi toata ziua la soare. Daca soarele este foarte puternic, este recomandabil sa se aplice un strat de lotiune cu factor de protectie solara pe urechile pisicii Cornish Rex, pentru ca acestea sa nu sufere arsuri.
Pisicile Cornish Rex sunt mancacioase, asa ca vor gusta cam orice; daca isi vad stapanul ca bea cafea, vor fi amatoare sa lipaie putin din ceasca acestuia.
Din cauza curiozitatii si a temperamentului bland, pisicile Cornish Rex sunt pisici destinate strict traiului la interior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu