marți, 15 martie 2011

Colorpoint Shorthair

Colorpoint Shorthair este o rasa de pisici de talie medie creata destul de recent. 

Colorpoint Shorthair este asemanatoare in ceea ce priveste comportamentul dar si infatisarea, cu pisicile din rasa Siameza.

Colorpoint Shorthair este o pisica de talie medie, eleganta si gratioasa. Corpul acesteia este lung, musculos si ii da pisicii un aspect puternic. Picioarele sunt inalte, subtiri dar in acelasi timp musculoase. Coada este lunga si subtire. Aceasta nu trebuie sa fie dreapta, iar varful nu trebuie sa fie indoit.
Masculii sunt in general mai mari decat femelele. Greutatea medie a pisicilor din aceasta rasa este de 5-7 kg la femele si 7-9 kg la masculi.
Gatul este subtire. Capul de dimesniuni medii este alungit. Urechile sunt mari, drepte, usor rotunjite la varf si largi la baza. Ochii sunt migdalati si au dimensiuni medii. Culoarea acestora este albastra, nicio alta culoare nefiind permisa.
Blana unei Colorpoint Shorthair este scurta si deasa. Aceasta are un aspect lucios si este fina la atingere. Spre deosebire de Siameza, Colorpoint Shorthair are blana mai deschisa la culoare. Aceasta poate fi intalnita in nuante de alb, bej sau crem. Extremitatile sunt mai inchise la culoare, acestea fiind in general de culoare maroniu, gri, gri-albastrui, crem sau roscat.

Temperamentul unei Colorpoint Shorthair este asemanator cu cel al unei Siameze. O pisica din rasa Colorpoint Shorthair se ataseaza foarte mult de membrii familiei, dar in special de persoana care o hraneste.
Aceasta pisica nu este insa potrivita pentru orice persoana. Este o pisica foarte activa, careia ii place foarte mult sa se catere pe obiectele de mobilier, provocand adesea stricaciuni. De asemenea, acesta pisica are obiceiul de a se catara pe perdele sau draperii, in special in primii ani de viata.
Pisica adora sa se joace cu jucariile ei preferate, pe care le va plimba prin toata casa. Totodata, aceasta va fi oricand dispusa sa se joace impreuna cu stapanul.
Este o pisica inteligenta si foarte curioasa. Aceasta poate fi surprinsa adesea inspectand sacosele cu care vii acasa, pentru a vedea ce ai adus. De asemenea, poate invata cu usurinta care este locul in care tii mancarea, dandu-i adesea tarcoale.
Colorpoint Shorthair este o pisica destul de galagioasa. Aceasta miorlaie adesea aparent fara motiv, ca si cum ar dori sa-ti vorbeasca. Atunci cand doreste sa obtina ceva va apela tot la miorlait si nu se va da batuta pana cand nu va obtine ceea ce-si doreste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu