luni, 21 martie 2011

Norvegiana de padure

Norvegiana de padure este o pisica de statura mare, capul este triunghiular, urechile sunt mari, late la baza si amplasate la distanta cu smocuri de par tip lynx. Ochii sunt mari si ovali, bine deschisi, asezati putin oblic, sunt permise toate culorile iar expresia este alerta.

Norvegiana de padure are picioarele puternice mari, inalte, iar picioarele din spate sunt mai mari decat cele din fata; labele sunt mari si rotunde, cu smocuri de par intre degete. Coada este lunga si stufoasa, blana este semilunga asezata in doua straturi, un sub-strat abundent acoperit de cel de al doilea strat de par lung, lucios si impermeabil. Sunt permise toate culorile inclusive cele cu alb, exceptie facand tiparele cu point in nuante de ciocolatiu si lila.
Norvegiana de padure este una din cele mai prietenoase rase de pisici, se adapteaza la aproape orice fel de situatie, de obicei au un temperament docil si au rabdare cu copiii. Pisicile norvegiene se indragostesc foarte usor de casa si de familia lor si cel mai fericite sunt atunci cand se afla in preajma oamenilor, a copiilor si a altor animale de companie.

Norvegienele de padure sunt inzestrate cu inteligenta si curiozitate naturala, sunt calme, rabdatoare si nu se streseaza usor. Desi sunt prietenoase, nu va asteptati ca norvegiana sa vina si sa vi se aseze in brate. Sunt pisici carora le place sa li se dea atentie si, tocmai de aceea, este foarte usor sa mergi cu ele in expozitii.
Norvegienele de padure sunt pisici carora le place mancarea; “micile gurmande” trebuie hranite cu mancare de calitate superioara iar cantitatea de mancare trebuie sa fie controlata pentru a evita aparitia obezitatii.

Blana lor nu necesita o ingrijire speciala, un periaj o data pe saptamana fiind suficient deoarece norvegienele sunt pisici foarte grijulii cu blana lor, ingrijindu-se foarte bine si singure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu