vineri, 11 martie 2011

Pisica Bengaleza

Pisica Bengaleza

Pisica Bengaleza este o rasa relativ noua, creata in urma imperecherii pisicilor leopard asiatice cu pisici domestice din mai multe rase, cum ar fi Abisiana, Mau Egipteana, Main Coon, Ocicat sau American Shorthair.
Se presupune ca numele rasei Bengal, a fost dat de William Engler, ingrijitor la o gradina zoologica. Acesta a experimentat, la randul sau, diferite incrucisari intre pisicile leopard asiatice si pisicile domestice si s-a inspirat probabil din denumirea stiintifica a felinelor asiatice: Felis Bengalesis.
Bengaleza este o rasa hibrida, care s-a dezvoltat de-a lungul a cateva generatii, in urma unor incrucisari selective cu pisici domestice. Pisoii rezultati din prima generatie de Bengal, se numesc F1( first filial) si sunt pastrati, la fel ca si urmatoarele doua generatii exclusiv pentru reproducere. Incepand cu cea de-a patra generatie, pisicile bengaleze sunt considerate pisici domestice si pot fi crescute fara probleme de orice iubitor de feline.
Corpul- denumita si ''pisica leopard''bengaleza este o pisica de talie medie: masculul poate ajunge pana la greutatea de 9 kg, iar felela intre 4-6 kg. Corpul este foarte mulculos, solid, lung si robust, in special la masculi. Membrele posterioare sunt putin mai lungi decat cele anterioare. Pisica bengaleza nu este un animal salbatic, ci este in mod categoric o felina domestica. Desi seamana izbitor cu un animal salbatic, Bengaleza nu are un comportament agresiv, dar are un caracter foarte puternic. Extrem de energica, se intampla uneori sa zgarie, absolut accidental, atunci cand se joaca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu