luni, 28 martie 2011

Ocicat

Pisica Ocicat este rezultatul muncii unui crescator american care a incrucisat o femela Absiniana metisa cu o Siameza ciocolatie patata si a obtinut un pisoi cu aspectul Ocelotului (pisica salbatica mexicana).Acest mascul a fost apoi imperecheat cu pisica americana cu par scurt, iar produsii au constituit baza acestei rase. are o greutate de 5-7 kg, se aseamana din punct de vedere morfologic cu Ocelotul si cu pisica salbatica din America de Sud.

Pisica Ocicat are un cap triunghiular, cu aspect placut, bine proportionat, cu botul fin, usor concav, de culoare rosie-aramie.Urechile sunt bine departate, relativ lungi, si cu varfurile ascutite.Ochii sunt bine dezvoltati, deschisi, vioi, stralucitori si de culoare galben-aurie.

Trunchiul este armonios dezvoltat, imbracat in musculatura puternica si ferma, fara a fi insa masiv.Membrele normal dezvoltate, sunt lungi si puternicem prezentand desene asezate sub forma unor dungi circulare.Coada este lunga, prevazuta cu inele circulare, a caror tonalitate este mai inchisa spre partea terminala.

Corpul este acoperit de un par scurt, des si stralucitor, ce se aseaza "strans" pe corpul animalului.Roba prezinta un desen caracteristic, reprezentat de pete de culoare maronie inchisa, repartizate uniform pe toata suprafata corpului.

Caracter si comportament. Rasa de pisici ce castiga tot mai mult teren datorita insusirilor sale, este indicat a fi crescuta totusi in conditii care sa asigure un spatiu suficient de mare avand in vedere greutatea corporala a acesteia.

Sociabila si atasata puternic de stapanul sau, este totusi rezervata fata de straini, pe care-i trateaza cu circumspectie.Cand apar straini se supara si de obicei se retrage la locul de dormit, de unde asculta cu atentie si nu apare pana cand musafirii au plecat.

Daca este crescuta intr-un apartament mai mare sau o vila, este indicat sa-i permitem accesul si la terasa, lucru care ii convine si ii este uneori necesar, deoarece ea solicita spatiu de miscare si aer.

Putin pretentioasa la hrana, este indicat sa fie obisnuita inca din tinerete cu legume proapste si orez, pe care alaturi de conserve, carne si peste, le accepta cu multa placere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu