marți, 15 martie 2011

Chartreux

Chartreux  

Este o pisica a contrastelor. Descrisa adesea ca un "cartof cu picioare", Chartreux are un corp robust, umeri lati si un piept puternic, toate completate de membre de lungime medie, osoase si aparent subtiri. Chartreux este o pisica musculoasa, lucru ca o ajuta sa-si mentina reputatia de cel mai bun vanator de soareci, reputatie atribuita in literatura franceza. Spre deosebire de orice alta pisica, blana albastra este de lungime medie si are o textura lanoasa. Un sub-strat dens ii da rezistenta si creeaza o impresie de lana de oaie.

Chartreux este cunoscuta pentru zambetul sau. Capul rotunjit, cu o frunte usor conturata, se ascute spre un bot subtire. Aceste caracteristici dau pisicilor Chartreux aspectul de zambet. Nasul este drept, cu cu stop usor la nivelul ochilor. Ochii rasei Chartreux sunt una dintre caracteristicile cele mai indragite la aceste pisici. Acestia sunt rotunzi, dar n ula fel de rotunzi ca ai pisicilor Persane. Colturile externe se curbeaza usor in sus. Culorile ochilor variza de la auriu la cupru, cea din urma fiind preferata de crescatori. Urechile trebuie sa fie de inaltime si latime medie, situate sus pe cap. Cel mai important, Chartreux trebuie sa accepte cu placere sa fie "manuita" pentru expozitie.

Pisicile Chartreux se ataseaza foarte repede de familiile adoptive si, de cele mai multe ori, isi urmeaza stapanul dintr-o camera intr-alta. Recunoscute pentru comportamentul lor asemanator cu cel al cainilor, aceste pisici pot fi invatate sa aduca o minge si, cel mai importanta, sa raspunda cand sunt strigate pe nume

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu