vineri, 11 martie 2011

Pisica Birmaneza

Pisica Birmaneza are un aspect izbitor. Ochii sunt de un albastru safir distinctiv, iar blana este alba sau crem cu pete mai inchise la culoare, totul "asezonat" cu labute albe ca zapada. Pisicile Birmaneze au parul lung, desi nu la fel de lung ca Persanele cu par lung, de aceea aceasta rasa fiind incadrata in categoria pisicilor cu parul semi-lung. Aceasta rasa nu prezinta sub-strat, iar blana este relativ usor de ingrijit. Din punct de vedere al aspectului general, Birmanezele par niste pisici lungi, mai putin indesate decat alte pisici cu parul lung, desi sunt mai solide decat cele din rasele Somali, Angora sau Javanese. Blana pisicii Birmaneze este deschisa la culoare, cu pete mai inchise pe fata, picioare si coada (ca si Siamezele). Aceste pete se dezvolta si se intensifica in culoare pe durata primului an de viata. Toate cele patru labe sunt albe, aceast fiind o caracteristica a rasei. Birmaneza este o pisica de statura medie. Masculii sunt, de obicei, mai mari decat femelele.

Birmanezele sunt pisici gentile, placandu-le sa stea in preajma oamenilor- isi urmeaza stapanul indeaproape si e tot timpul "in picioarele" acestuia. Sunt foarte afectuoase si cer in schimb compania oamenilor. Birmanezele vor sa stie tot si adesea se baga in belele din cauza curiozitatii lor exacerbate. Nu sunt zgomotoase si sunt foarte maleabile. 
Blana unei Birmaneze este mai usor de intretinut decat cea a unei Persane, desi asta nu inseamna ca nu au nevoie de multa atentie, mai ales daca vrei sa participi cu ea la concursuri sau expozitii. In orice caz, datorita temperamentului docil si linistit, ingrijirea blanii nu va fi o activitate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu